Vrachtwagens

 

Bij vrachtwagens kan men een onderscheid maken tussen cabine-verwarming, t.b.v. de chauffeur en                    laadruimte verwarming. In beide gevallen wordt er vaak gekozen voor lucht-verwarming, in verband met een        korte opwarmtijd en uit kosten-overweging. Ook voor vrachtwagens geldt natuurlijk dat de motor mee opgewarmd kan worden. In die gevallen kiest men voor een "water"-verwarmer, die m.b.v. een klok of afstand-bediening (zie pagina Kachel bediening) in te schakelen is. Vooral bij een koude start 's morgens is dit een behoud van de motor en het scheelt in zowel brandstof als tijd gedurende de opwarmperiode van de motor!        Moet de chauffeur overnachten in de wagen bij strenge vorst, dan is een "water"-verwarmer zeer zeker aan te raden. Door de standkachel blijft de motor op temperatuur en dus geen bevroren brandstof en/of leidingen.         Ten behoeve van de laadruimte kan een water-verwarmer in combinatie met een warmtewisselaar, een zogenaamde "cassette", een betere oplossing zijn. Door de waterverwarmer wordt het water opgewarmd tot ongeveer 75 graden, waarna de warmte via een radiator met ventilator in de ruimte geblazen wordt. Het grote voordeel hiervan is dat de uitstroom-temperatuur lager ligt dan bij een luchtkachel en vooral bij vervoer van planten kan dit belangrijk zijn. 

Airtop 2000S      Capaciteit 0,9 - 2,0  kw

De meest toegepaste luchtverwarmer t.b.v. cabine-verwarming. Stil, comfortabele temperatuur-regeling en duurzaam

HL 90 Hetelucht-verwarming   Capaciteit 6,5 - 9,0 kw

Uitermate geschikt voor het verwarmen van de laadruimte. Afhankelijk van het volume, de isolatie-waarde en de warmte-behoefte in de laadruimte, kan bepaald worden welk type hetelucht-verwarming het best volstaat.

Thermo 90 Capaciteit 1,8 - 7,6 (traploos) 9,1 kW boost

De ideale waterverwarmer.

 

DBW 2010  Capaciteit 11,6 -  kw

De "water"-verwarmer DBW 2010 staat via een warmtewisselaar heel gelijkmatig de warmte af aan de laadruimte. Veelal de beste oplossing bij vervoer van bloemen en planten.

Webastovoor meer algemene informatie

 

 

VORIGE PAGINA                                                                                                            VOLGENDE PAGINA