Comfort en Accessoires

 

 

De nieuwe naam voor John Gold
Door  Gold Automotive  worden diverse comfort verhogende produkten op de markt gebracht.                                  Al deze produkten kunnen we leveren en monteren:

Cruise Control   ( o.a. AP 300)

Het rijden met ingeschakelde cruise-control verhoogd niet alleen het comfort, doch ook de veiligheid: U let op de weg en de Cruise let op de snelheid ! Door gebruik van de cruise-control bent U minder snel geneigd te hard te rijden, dus minder bekeuringen. Tevens zorgt de cruise voor een gelijkmatiger rijgedrag en dat levert een brandstof-besparing op ( tot 10% ) maar ook een schoner milieu. Als iedereen de cruise-control gebruikt op de toegestane snelheden, zou het wegbeeld veel rustiger zijn: minder wisselen van rijbaan, minder tempo-wisselingen en dus minder ongelukken en files ?!         

 

Het bedienen van de cruise is zeer eenvoudig: bij een door U gewenste snelheid schakelt U de cruise in via een druk op de knop. Vanaf dat moment wordt die snelheid vastgehouden, rijdt men een heuvel op, wordt automatisch iets gas bijgegeven en bij het heuvel af rijden wordt gas vermindert, gevolg, de snelheid blijft constant, voorzover mogelijk. Wilt U de snelheid even verhogen, dan kan dit door met de voet gas bij te geven, haalt men de voet van het gaspedaal, dan zakt de snelheid weer terug naar de cruise-snelheid. Men kan ook via drukknoppen de cruise-snelheid verhogen, danwel verlagen. Door het aantippen van het rempedaal en / of het koppelingspedaal, wordt de cruise uit geschakeld. Het geheugen van de cruise-control onthoudt de laatst gereden snelheid en dus na het indrukken van de Memory-toets neemt het voertuig automatisch de snelheid weer aan ! Bij de CM-25 bedieningsknop kunnen 3 snelheden opgeslagen worden.

Voor de bediening van de cruise-control bestaan er meerdere schakelaars:

 

 

Stuurkolom bedieningsschakelaar ( L ); CM-19                                                                 Ook in rechter uitvoering leverbaar.   (verdwijnt uit het pakket)

 

CM 25 de nieuwe

mogelijkheid om 3 snelheden te programmeren

stuurkolom bedienings schakelaar
Als er niet voldoende ruimte aan de stuurkolom is of als U de schakelaar b.v. liever op de middenconsole heeft, dan is de "pianotoets"-schakelaar, de CM-7, een goede oplossing.
De CM-GK is een versnellingspook-knop vervangende schakelaar.                               Deze kan niet altijd geplaatst worden !
De CM-IR is een compacte draadloze ( via InfraRood ) afstand-bediening                 die aan het stuurwiel gemonteerd wordt.

 

 Wenst U aanvullende informatie betreffende de Gold-cruise-control of informatie over andere produkten binnen hun programma, klik dan op   Gold Automotive.

 

 VORIGE PAGINA                                                                                                                  VOLGENDE PAGINA